Slik får du sterkere negler → Se vår guide til sterke negler

Sterke, sunne og lange negler er noe vi alle sammen ønsker å oppnå, men for mange kan dette føles ut som en umulig oppgave. Mange av oss føler at neglene våre er svake, sprøe og at de knekker og sprekker opp altfor lett, noe som gjør det vanskelig å la de vokse seg lange og vakre.

I denne artikkelen vil vi derfor gå inn på hvorfor man får sprøe negler, samt tips til hvordan du kan styrke neglene og de beste rådene til hvordan få lange negler fort.

Hvorfor får man sprø og svake negler?

Det er mange grunner til at man kan få svake og sprøe negler, og det er viktig å vite hvorfor dette skjer, sånn at man kan gjøre noe med det. Det er nemlig utrolig frustrerende, da man ønsker deg fine negler i en elegant og sunn form. Her gir vi deg de vanligste grunnene til at man får sprøe og flisete negler.

Skiftende årstider

Årstidene har for mange utrolig mye å si når det kommer til negler. Om sommeren er det varmt og mer fuktig i luften, noe som gjør at neglene vokser jevn, og du vil derfor ofte merke at neglene føles sterkere og vokser fortere om sommeren. Men vinterhalvåret er noe helt annet. Det kalde klimaet og tørr lufte kan gjøre neglene sprøe, og for mange også harde. Dette gjør at de knekker og fliser seg enklere.

For lite fuktighet

For lite fuktighet er spesielt en stor grunn til at man får sprøe negler – noe som henger sammen med tørr hud på hender og neglebånd. Dette kan være pga. et tørt klima, eller at kroppen for eksempel ikke får i seg nok fuktighet. Det kan også komme av at man tar oppvasken i varmt vann med såpe eller andre rengjøringsmidler i hverdagen, eller feil bruk av negleprodukter som for eksempel neglelakkfjerner.

Tørre hender, neglebånd og negler kan også være et aldringstegn, da hud, hår og negler modnes, og trenger mer fuktighet for å opprettholdes – dette kan føre til at neglene og neglebånd blir tørre og sprekker opp.

Vitaminmangel

Skjønnhet kommer innenfra, og svake negler kan også komme av at du mangler vitaminer. Noen vitaminer stimulerer veksten og sørger for sterke negler og hår  – og hvis man mangler disse vitaminene kan man oppleve at både hår og negler blir sprøe.

Underliggende sykdommer

Svake negler kan også være et tegn på underliggende sykdom, noe som naturligvis er vanskelig å behandle med hverdagslig pleie. Hvis du mistenker at dette kan være grunnen anbefaler vi deg å kontakte legen din.

Hva styrker neglene dine?

Som nevnt ovenfor så er det en rekke ting som gjør at neglene blir svakere og sprøere. Men får å få de sunne, vakre neglene man drømmer om bør man fokusere på hva som kan styrke negler – og dette vil vi se nærmere på her.

  • Fuktighet – tørre negler blir flisete og knekker lettere. Det å ha myke negler og elastiske neglebånd vil være med på å styrke dine negler, da de ikke vil flise seg opp like lett. Fuktighet kommer i mange former; fuktighetskrem, olje, vann og beskyttelse.
  • Pleie – god pleie av hender og negler er spesielt viktig. Hverdagslige gjøremål kan slite på neglene og tørke de ut, og god pleie vil derfor motvirke dette.
  • Kosthold – med et sunt og variert kosthold vil du sørge for at kroppen din har det bra, noe som også vil styrke neglene. Neglene trenger med andre ord næring for å vokse seg sunne og sterke.

Hvilke vitaminer er bra for neglene?

Når det kommer til neglene dine, så trenger de næring for å vokse seg sunne – og mye av dette kommer innenfra. Nedenfor vil vi gå gjennom de vitaminene som har best effekt på neglene dine. Det er også viktig å understreke at neglene dine trenger nok vitaminer, ikke for mye – så ikke pøs på med vitaminer, da dette kan ha motsatt effekt.

Vitamin B

Vitamin B er nødvendig for at kroppen vår skal produsere røde blodceller som frakter oksygen rundt i kroppen. Rett mengde B-vitaminer vil derfor sørge for en sunn vekst – både av hår og negler. Vitaminene B6, B9 og B12 er de viktigste B-vitaminene for hår og negler, da de bygger kreatin.

Vitamin A

Vitamin A er viktig for sterke og pene negler og et sunt hår, da de sørger for god cellevekst og -fornyelse. Det betyr at A-vitamin vil bidra til at veksten på neglene holder seg sunn og sterk. Vitamin A finnes naturlig i de fleste animalske matvarer, samt grønne grønnsaker og gulrøtter, og er et vitamin vi nordmenn sjeldent mangler.

Sink

Sink er veldig bra for sterkere negler. Dette er nemlig et mikronæringsstoff som er med på å optimere celledelingen og stimulerer vekst og utvikling i kroppen vår. En god tommelfingerregel er at dersom du kan se hvite flekker på neglene, eller har veldig myke negler, så er det et tegn på at du mangler sink.

Biotin

En del studier viser at man kan få svake negler når man mangler biotin. Dette er noe som finnes i de fleste proteinrike produkter som fisk, kjøtt, egg, melk, nøtter og proteinrike grønnsaker.

D-vitamin og Omega-3

Til slutt er det viktig å sørge for at man får i seg nok D-vitamin og Omega-3, da dette er vitaminer som styrker og vedlikeholder vevet i kroppen, og demper inflammasjon. Med andre ord vil det å få tilstrekkelig av dette bidra til sunnere og sterkere negler.

Hva kan du gjøre for å få sterkere negler?

Så hva kan du egentlig gjøre selv for å styrke dine negler? Det er en rekke ting du kan gjøre selv for å få til dette. Men vi ønsker å understreke at det tar tid, og det er ikke noe som skjer over natten.

7 tips for sterkere negler

Her har vi samlet våre beste råd til hvordan du kan få sterkere negler. Gjør du det vi sier nedenfor, vil du forhåpentligvis snart glede deg over lange, vakre og sterke negler som ikke fliser seg.

Drikk nok vann

Dette er kanskje råd nr. 1. Svake negler handler ofte om for lite fuktighet, og det å drikke vann er den beste kilden til å gi hele kroppen din nok fuktighet, da det vil sørge for å gi nok vann og fukt i kroppen til å optimere sunnheten til både hud, hår, negler og resten av kroppen din.

Bruk en god krem

En annen kilde til fuktighet er håndkrem og neglebåndsolje på hender og negler, da dette vil gi mer fuktighet direkte på hud og negler. Hud, neglebånd og negler har bruk for næring, og en god krem inneholder nettopp dette. Start derfor med en god krem på hendene dine, og avslutt med en neglebåndsolje for optimal fuktighet – dette vil gi smidigere og mykere negler og neglebånd.

Vitaminer

Mangel på vitaminer kan som sagt føre til svake negler, og tidligere i artikkelen har vi gått gjennom de viktigste vitaminer for neglene. Gjennom et sunt og variert kosthold vil du som regel få i deg tilstrekkelig med disse vitaminene, da maten vår inneholder en masse god næring. Men hvis du likevel mangler vitaminer, kan du med fordel også bruke vitamintilskudd.

Beskytt neglene med hansker

Gjennom dagen utsetter vi neglene våre for en del ting som gjør de svake. Rengjøringsmidler, varmt vann og kulde om vinteren er alle faktorer som påvirker neglene negativt. Bruk derfor hansker både utenfor i kulden, samt når du rengjør og tar oppvasken.

Bruk en negleforsterker

Hvis du føler at du gjør alt du kan, men de fortsatt er svake, så kan du med fordel bruke en negleforsterker. Dette vil gi et forsterkende lag på neglene, noe som gjør de sterkere. I tillegg inneholder en negleforsterker nærende stoffer som protein og vitaminer – noe som vil være med på å bygge opp neglene.

Legge neglelakk

Lakken kan være med på å beskytte neglene, da de vil gjøre neglene tykkere og fungere beskyttende på neglene, noe som gjør de mer motstandsdyktige og sterkere.

Det er dog viktig at du bruker lakken riktig. Du bør legge en underlakk for å forhindre misfarging og uttørking. Ikke pell på din neglelakk, og bruk gjerne gellakk som holder lenger og dermed vil slite mindre på neglene.

Bruk produktene riktig

Vi er mange som elsker lakk, og neglelakk kan gjøre mye positivt for neglene. Men det er også viktig å tenke over hvilke produkter du bruker og hvordan du bruker de. Man kommer ikke utenom neglelakkfjerner når man bruker neglelakk, og dette inneholder ofte aceton noe som tørker ut neglene. Det er derfor viktig å vaske hendene godt etter du har brukt dette på neglen, så det ikke ligger igjen rester.

FAQ:

Hvordan få sterkere negler?

Det er en rekke ting du kan gjøre for sterkere negler, og det viktigste er å tilføre nok fuktighet, god pleie og beskytte neglene. Les flere tips i vår artikkel.

Hvorfor får man svake negler?

Svake negler kan komme av for lite fuktighet, slitasje fra rengjøringsmidler og produkter, samt mangel på vitaminer. I vår artikkel kan du lese mer om hvordan du kan få sunne negler.

Får man sprø negler av neglelakk?

Neglelakk kan virke beskyttende på neglen din og trenger ikke være negativt. Det er dog viktig å bruke lakk og andre produkter riktig for å ikke tørke ut neglene - noe du kan lese om i vår artikkel.

Hvordan virker en negleforsterker?

En negleforsterker fungerer som et beskyttende lag på neglen din, og inneholder dessuten nærende ingredienser som er med på å bygge opp og styrke neglen din.