Microblading bryn – Den ultimate guide til perfekte øyenbryn med mikroblading

Ingenting kan gi ansiktet mer karakter enn et sett med vakre øyenbryn, og du vet det allerede siden du klikker deg inn på denne siden.

Det er nok av gode brynsblyanter der ute, men det kan fortsatt være irriterende å måtte

tegne opp powder brows hver eneste dag. Bare tenk på hvor enkelt det ville vært hvis øyenbrynene dine bare så flotte ut hele tiden, og uten at du trenger å bruke lang tid på å få dem slik du vil hver morgen.

Her er microblading – også kjent som hairstrokes – den perfekte løsningen for mange, og er du bare litt interessert i hva denne behandlingen innebærer, så har du kommet til i rett selskap!

I denne artikkelen forteller vi deg alt om hva du bør gjøre og ikke gjøre når det kommer til denne teknikken, og ikke minst hvordan en slik behandling foregår og hva du kan forvente av resultatene fra permanent makeup for øyenbrynene dine.

Du kan lese om:

 • Hva er microblading?
 • Er microblading for alle?
 • Gjør microblading vondt – og kan det ødelegge øyenbrynene?
 • Hvordan foregår microblading – og hvor lenge holder det?

Hva er microblading?

Det er lett å få perfekte øyenbryn ved hjelp av en runde med denne behandlingen, men hva er microblading egentlig og hvorfor har det blitt så populært blant så mange kvinner?

Microblading (også kjent som permanente bryn) er en semi-permanent form for kosmetisk tatoverte øyenbrynene. Det er litt som permanent sminke som fungerer på øyenbrynene dine.

Det er en spesiell teknikk som bruker et skarpt blad med en rekke små nåler. Under behandlingen avgir spesiallagde nålene pigmenter med farge som legger seg i hudens ytterste lag, og derfor tatoverer man kun overflatehuden. Den spesielle utformingen av nålene gjør at man med lette penselstrøk kan tegne i retning av øyenbrynshårene, slik at man oppnår et naturlig utseende. Det kan være vanskelig å forestille seg hvis du ikke er kjent med behandlingen, men kan beskrives best som fine hårstrå eller fine linjer tegnet i øyenbrynene.

Dermed trenger du ikke være redd for skrekkscenarier med mørke sneglelignende øyenbryn som dominerer hele ansiktet ditt.

I motsetning til ekte tatoveringer, vil permanent bryn med microblading aldri være permanente. Derfor kan man ikke si at dette er den samme behandlingen som tatoverte øyenbryn (selv om det omtales som permanent øyenbryn), som gir et resultat som kan vare opptil 5 år.

Er microblading for alle?

Hvorvidt en behandling med denne teknikken (inkludert alle former for semipermanent makeup) vil være bra for deg handler ikke bare om hvor mye eller hvor lite hårvekst du har over øynene. Det handler mer om hvilken hudtype du har.

Dessverre er det ikke alle hudtyper en anbefaler behandlingen microblading.

Hvis du for eksempel har sensitiv hud, lider av eksem eller klumpete utslett i pannen (keratosis pilaris), anbefaler man ikke microblading.

Du kan si at alle typer sart og eksponert hud bør vente med microblading til ansiktshuden igjen er balansert og i normal tilstand. Dette gjelder også sola. Du bør ikke sole seg 2 uker før behandlinger og ikke rett etter du har utført behandlingen.

Har du litt eller veldig fet hud kan dette også ha en negativ effekt, da det gjerne gir et resultat som vil falme raskere på grunn av fet hud.

Kan gravide eller ammende benytte seg av behandlingen?

Vær oppmerksom på at ingen klinikker anbefaler behandlinger med microblading for gravide eller ammende. Dette er på grunn av smittefaren under behandlingen. La det være minst 6 uker etter fødsel eller amming (når du er helt ferdig med ammeperioden). Og rådfør deg alltid med legen din før du bestiller time for behandling.

Gjør microblading vondt – og kan det ødelegge øyenbrynene?

Microblading er en form for tatoveringsprosess, og du vil derfor kunne kjenne en liten prikking under selve behandlingen. Sammenlignet med for eksempel en runde med voksing av bikinilinjen, vil vi våge å påstå at dette er behandlinger som gjør mindre vondt.

Vi har naturligvis ulike smerteterskler, men for flertallet vil det som smerten være minimal. I tillegg må du huske at din behandler påfører en bedøvende krem ​​eller gel før behandlingen starter.

Kan microblading skade øyenbrynene?

I utgangspunktet nei, microblading kan ikke skade øyenbrynene dine. Bruker du en godkjent og erfaren behandler som ikke vil tatovere bryn for dypt, er du på den sikre siden.

Tatoverer man for dypt kan det dannes arrvev som i verste (og svært sjeldne) tilfeller kan skade hårsekkene i øyenbrynene dine, slik at hårveksten svekkes.

I også svært sjeldne tilfeller kan det skje at det oppstår en allergisk reaksjon på pigmenter som brukes. Dette kan gi utslett og infeksjon, og dersom det ikke behandles kan det på sikt ha en negativ effekt på hårveksten i øyenbrynene dine.

Det er viktig å understreke igjen at disse negative tilfellene er svært sjeldne.

Så med mindre du opplever en uvanlig hudreaksjon etter din første behandling, er det egentlig ingen grunn til bekymring.

Faktisk kan denne type behandlinger i noen tilfeller hjelpe med hårvekst i øyenbrynene, fordi effekten av tatovering med microblading stimulerer blodsirkulasjonen. Dette gjør at hårsekkene dine får et løft.

Hvordan foregår microblading – og hvor lenge holder det?

Først og fremst må du ha en konsultasjon med en terapeut som skal godkjenne deg for en behandling.

Terapeuten vil da fortelle deg om prosessen fra start til slutt. Sammen skal dere snakke om hva som passer ansiktet ditt, fargen på dine nåværende øyenbryn, forventninger og resultater. Her er det viktig at du bruker god tid og forklarer i detalj hva du vil. Ta gjerne med noen få inspirerende bilder med øyenbryn som minner om utseendet du ønsker. Vær konkret på øyenformen, fargen og fyldighet du ønsker.

Sørg i tillegg for å se bilder av ferdige resultater fra andre kunder som din terapeut har utført microblading på. Det er ikke alltid lett å fjerne microblading når behandlingen er utført, og vi anbefaler at du får svar på alt du lurer på før en behandling.

Konsultasjon og den første behandlingen skjer ikke samtidig. Det er først når din behandler har undersøkt din hudtype og du har diskutert dine ønsker at du kan bestille time for behandlingen du ønsker.

Forberedelse

Det kan variere hvordan terapeuten din vil at du skal forberede deg til behandlingen. Du vil bli informert om dette ved første konsultasjon. Det er imidlertid noen generelle tips som vi anbefaler at du leser gjennom før du bestiller time til behandlinger:

 • Unngå å nappe/korrigere øyenbrynene i opptil åtte uker før behandlingen
 • Unngå å bruke retinol og eksfoliere hudomårdet i og rundt øyebrynene i 1 uke før behandlingen. Både peeling (kjemisk og vanlig) og retinoider gjør ansiktshuden ekstra sensitiv
 • Unngå å ta blodfortynnende medisiner i to dager før behandlingen. Dette gjelder også kosttilskudd som vitamin E, fiskeolje og gurkemeie

Selve behandlingen

Behandlingen tar omtrent to timer. Dette er hele prosessen med anestesi og forberedelser, og derfor ikke 2 timer med bare microblading.

Behandlingen utføres i følgende tre deler:

 1. Bedøvende kremFørst påføres den bedøvende kremen eller gelen på øyenbrynene. Denne må sitte i opptil 30 minutter, avhengig av det enkelte produkt.
 2. Opptegning av øyenbryn
  Etter det er det på tide å tegne øyenbrynene dine. Denne prosessen, som selve tatoveringen, krever presisjon og teknisk dyktighet. Det kan ta tid å tegne og forme øyenbrynene på akkurat riktig måte, så vær forberedt og ha god tid.
 3. Tatovering av øyenbryn

Når tegningen er utført, vil det som regel passe at bedøvelsen i øyenbrynene har begynt å virke.

Dette er den smertefulle delen for de som er ekstra følsomme i huden rundt øyenbrynene. Husk imidlertid at kun det ytterste laget av huden som blir tatovert, og at det gjøres med en ultralett teknikk.

Tatoveringsprosessen foregår i flere omganger og her brukes mye tid. Så det er ikke bare noen raske strøk i hårene. Både detaljert skissering og utfylling, samt løpende tilpasning er involvert.

Etter behandlingen

I likhet med tatoveringer krever behandlinger med microblading også pleie og behandlinger etterpå.

Følg alltid legens instruksjoner om hvilke behandlinger som skal utføres i ettertid- selv om du har lest noe annet et sted på internett.

Når den bedøvende kremen forsvinner, vil de fleste føle sårhet og øyenbrynene kan være litt hovne. Dette kan vare noen dager etter behandlingen og er helt normalt.

Hvis øyenbrynene dine blør eller skiller ut væske i løpet av dagen, kan du forsiktig duppe området med en tørr bomullsdott noen timer etter at behandlingen er over.

Helingsprosessen

Helingsprosessen tar rundt 3- 4 uker etter du har fullført behandlingen, men hvordan huden heler hos den enkelte kan variere.

Denne prosessen kan deles inn i stadier.

Eventuell smerte og hevelse vil avta i løpet av de første 2 til 4 dagene etter behandlingen. Du kan bruke en bomullspinne for å dytte (rense) brynene, men de må ikke bli våte.

Etter fem dager til en ukes tid etter behandlingen begynner øyenbrynene å flasse av rolig. Dette kan i utgangspunktet – og spesielt hvis det også er din første microblading – både føles og se litt rart ut. Husk at det kun er det øverste laget som ‘faller av’.

Det betyr at helningen er på rett vei, og det er viktig at du lar de små skorpene falle av uten å klø eller plukke i dem.

Du bør fortsatt holde øyenbrynene fri for vann så godt som mulig.

Etter omtrent 3-4 uker etter behandlingen vil de fleste være helbredet og peelingen vil stoppe. Det er også i denne fasen at fargen i hårene ha bleknet og nærmer seg en endelig og ekte farge.

Det er også nå du kan vaske ansiktet på vanlig måte uten å måtte unngå øyenbrynene.

Det endelige resultatet

I løpet av 3 eller 4 uker etter behandlingen vil øyenbrynene dine begynne å se bedre ut, og du vil kunne se hvordan de får et penere og mer naturlig utseende.

Det er i løpet av disse to ukene at pigmentet som er tatovert med oppnår sin endelige farge. Hud under øyenbrynene vil gro og brynshårene blir myke og fyldigere å se på.

OBS

Hele den første måneden etter behandlingen må du holde deg unna svømmebasseng, bading og alle former for opphold i vann som kan myke opp huden. Dette gjelder også badstuer og treningsøkter som får deg til å svette i ansiktet.

Når den første behandlingen har grodd, kan du få din første kontroll.

Kontroll/refill bør alltid tilbys – vi anbefaler alltid at du avtaler dette med salongen din før du starter behandlingen.

Hvor lenge holder det?

Er behandlingen du har utført profesjonell og god, kan resultatene vare i opptil 1 ½ år (med en eller to behandlinger med refill) hvis du tar godt vare på brynene dine. Det betyr blant annet at du bruker solbeskyttelse og en lett fuktighetskrem.

Av og til ser man at etter flere behandlinger over en årrekke er det ikke nødvendig med fyllinger i det hele tatt.

I videoen under kan du se hvordan Laura Miranda fra Brow House Beauty utfører behandlinger med microblading:

https://www.youtube.com/watch?v=jiFoMqF02a0

Microblading bryn anbefaler vi for deg som:

 • Ønsker naturligt formede øyenbryn, som holder opptil åtte måneder
 • Vil ha mer fyldige bryn uten at du må tegne dem opp hver dag
 • Ønsker symmetriske øyenbryn
 • Mangler hår/har tynt med hår i øyenbryn
 • Ønsker perfekte øyenbryn med en semi-permanent løsning fremfor en permanent

FAQ

Hvor lenge varer microblading øyenbryn?

Microblading kan vare i opptil 18 måneder. Man anbefaler behandlinger med påfylll hver 6. til 12. måned – avhengig av hudtype, livsstil og så videre.

Hva er microblading øyenbryn?

Behandlingen microblading av bryn foregår med semi-permanent makeup for øyenbryn, hvor pigmenter brukes til å tegne opp og forme øyenbrynene med et naturlig resultat.